Tervetuloa Kesäpirtille!

punainentalo.jpgKesäpirtti on Tampereen työväenopiston opiskelijat ry:n toveritoimikunnan vuonna 1929 omistukseensa hankkima alue Ylöjärven Antaverkan kylästä. N. 4,5 ha:n aluetta ympäröi kolmelta suunnalta Näsijärvi. Matkaa Tampereen keskustasta kertyy n. 20 km.

Pirtin alueella on isompia ja pienempiä mökkejä 17 kpl. Ylhäällä rinteellä sijaitsee rivitalo, Letka. Tämän lisäksi Kesäpirtillä on vielä vuonna 2002 remontoitu Poikakämppä, vuonna 1999 remontoitu Emännänkämppä sekä Teerimäki, joissa kaikissa on asunnot kahdelle perheelle.

Majoitustilat eivät ole luksusta, eikä niissä ole ruoanlaittomahdollisuuksia, joten vuokrat ovat kohtuullisia. Alueella on ulkohuussit ja juomavettä saa päärakennuksesta, pirtistä. Peseytymismahdollisuus on ainoastaan saunoissa sekä Näsijärvessä.

jarvimaisema.jpgAlueella on myös kaksi saunaa, pikkusauna ja iso sauna, joita kesän aikana lämmitetään päivittäin. Viikolla lämpiää yleensä pikkusauna. Viikonloppuisin ja vilkkaimpaan kesäaikaan löylytellään isossa saunassa, jonka erikoisuutena on "lavo" katon rajassa, jossa saa makoisat löylyt.

Kesäpirtin sydän on itseoikeutetusti Pirtti, jossa kesäisin toimii maukasta kotiruokaa myyvä ruokala. Pirtin yläkerrassa on TV-huone sekä ”Kyöpeli”, jossa myös voi yöpyä.

Kesäpirttiä pyöritetään talkoovoimin, joten jokaisen pirttiläisen, entisen ja nykyisen, kädenjälki näkyy. Myös kesäisin asukkailla on jokaisella vuorollaan viikonlopun tiskivuoro, huussin siivous sekä saunan pesu. Talkoita tehdään keväisin ja syksyisin; haravoidaan, siivotaan, rakennetaan ym.

Talkoisiin osallistuminen onkin opiskelemisen lisäksi eräs tärkeä kriteeri asukkaita Kesäpirtille valittaessa. Asukkaat valitaan isäntien tekemän ehdotuksen perusteella kesätoimikunnan kokouksessa toukokuussa. Kokouksiin on opiskelijoilla ja heidän perheenjäsenillään osallistumisoikeus, ja niiden ajankohdasta ilmoitetaan opiston ilmoitustaululla sekä huhtikuussa ilmestyvässä Kesäpirttiesitteessä.

Kesäpirtille ovat kaikki opiston ryhmät tervetulleita. Siellä voi opiskella, ulkoilla, viettää saunailtaa ja yöpyä. Ruokailukin järjestyy tilauksesta. Sinne voi tulla myös veneellä tai jopa laivallakin.

Majoitustilojen vuokrauslomake on majoitussivulla. 1.6. jälkeen vapaista majoituspaikoista voi tiedustella Kesäpirtin isänniltä puh.044 349 1030. Katso tarkemmat yhteystiedot yhteystiedot-sivulta >>


Kesäpirtti

Tampereen työväenopiston
opiskelijat ry
Kesäpirtintie 48
33480 YLÖJÄRVI
puhelin 044 3491 030