Tervetuloa Kesäpirtille!

Kesäpirtti on Tampereen seudun työväenopiston opiskelijat ry:n toveritoimikunnan vuonna 1929 omistukseensa hankkima alue Ylöjärven Antaverkan kylästä. N. 4,5 ha:n aluetta ympäröi kolmelta suunnalta Näsijärvi. Matkaa Tampereen keskustasta kertyy n. 20 km.

Pirtin alueella on isompia ja pienempiä mökkejä. Ylhäällä rinteellä sijaitsee rivitalo, Letka. Tämän lisäksi Kesäpirtillä on vielä vuonna 2002 remontoitu Poikakämppä, vuonna 2021 remontoitu Emännänkämppä sekä Teerimäki, joissa kaikissa on asunnot kahdelle perheelle.

Majoitustilat eivät ole luksusta, eikä niissä ole ruoanlaittomahdollisuuksia, joten vuokrat ovat kohtuullisia. Alueella on ulkohuussit ja juomavettä saa päärakennuksesta, Pirtistä. Peseytymismahdollisuus löytyy saunoissa.

Alueella on myös kaksi saunaa, pikkusauna ja iso sauna, joita kesän aikana lämmitetään päivittäin. Viikolla lämpiää yleensä pikkusauna. Viikonloppuisin ja vilkkaimpaan kesäaikaan löylytellään isossa saunassa, jonka erikoisuutena on "lavo" katon rajassa, jossa saa makoisat löylyt.

Kesäpirtin sydän on itseoikeutetusti Pirtti, jossa kesäisin toimii maukasta kotiruokaa myyvä ruokala. Pirtin yläkerrassa on "TV"-huone sekä Kyöpeli. Kyöpelissä voi yöpyä.

Kesäpirttiä pyöritetään talkoovoimin, joten jokaisen pirttiläisen, entisen ja nykyisen, kädenjälki näkyy. Myös kesäisin asukkailla on jokaisella vuorollaan tiskivuoro, huussin siivous sekä saunan pesu. Talkoita tehdään keväisin ja syksyisin; haravoidaan, siivotaan, rakennetaan ym.

Talkoisiin osallistuminen onkin opiskelemisen lisäksi eräs tärkeä kriteeri asukkaita Kesäpirtille valittaessa. Asukkaat valitaan isännän ja kesätoimikunnan puheenjohtajan tekemän ehdotuksen perusteella kesätoimikunnan kokouksessa toukokuussa.

Kokouksiin on opiskelijoilla ja heidän perheenjäsenillään osallistumisoikeus, ja niiden ajankohdasta ilmoitetaan yhdistyksen nettisivuilla sekä yhdistyksen virallisilla Facebook-sivuilla.

Kesäpirtille ovat kaikki opiston ryhmät tervetulleita. Siellä voi opiskella, ulkoilla, viettää saunailtaa ja yöpyä. Ruokailukin järjestyy tilauksesta. Sinne voi tulla myös veneellä tai jopa laivallakin.

Majoitustilojen vuokrauslomake löytyy majoitussivulla.

1.6. jälkeen vapaista majoituspaikoista voi tiedustella Kesäpirtin isännältä. Katso tarkemmat yhteystiedot yhteystiedot-sivulta >>


Kesäpirtin 5-vuotissuunnitelma toimikausille 2021-2026

Kesäpirtin säännöt


Kesäpirtti

Kesäpirtintie 48

33480 YLÖJÄRVI

puh. 046 656 9094 (ei WhatsApp-viestejä)

s-posti: kesapirtti@gmail.com