Tervetuloa Kesäpirtille!

Kesäpirtti on Tampereen seudun työväenopiston opiskelijat ry:n vuonna 1929 hankkima kesänviettopaikka Ylöjärven Antaverkan kylästä. Tätä 4,5 hehtaarin suuruista aluetta ympäröi kolmelta suunnalta kaunis Näsijärvi. Matkaa Tampereen keskustasta Kesäpirtille kertyy noin 20 kilometriä. Kesäpirtille voi saapua myös veneellä. Tervetuloa nauttimaan Kesäpirtin luonnonläheisestä tunnelmasta ja kauniista ympäristöstä!

PIRTTI JA KESÄPIRTIN SYDÄN
Kesäpirtin sydän on alueen päärakennus Pirtti, jossa viikonloppuisin toimii maukasta kotiruokaa myyvä ravintola. Kesän mittaan Pirtissä järjestetään myös yhteisiä tapahtumia.

MÖKIT JA MAJOITUS
Kesäpirtin alueelta löytyy monenlaisia ja erikokoisia mökkejä, jotka sopivat eri kokoisille ryhmille, perheille ja muille vierailijoille. Mökeistä löytyy peittoja ja tyynyjä, ja jonkin verran perusastiastoa. Liinavaatteet sekä pyyhkeet on tuotava itse. Mökeissä on jääkaappi ja mikro, mutta varsinaista ruoanlaittomahdollisuutta mökeissä ei ole. Juomavettä saa päärakennuksesta, Pirtistä. Mökeissä ei ole sisävessoja, vaan alueella on ulkohuussit.

GRILLIKOTA
Kesäpirtillä on yhteiskäytössä oleva kota. Voit nauttia siellä lämmöstä ja tulen rätinästä, grillata ja viettää aikaa ystävien kanssa. Jos haluat käyttää kotaa yksityistilaisuutta varten, ole hyvä ja varaa se etukäteen. Muutoin se on kaikkien alueen asukkaiden käytettävissä.

SAUNAT
Kesäpirtillä on kaksi saunaa, pikku sauna ja iso sauna, jotka lämmitetään kesäaikaan päivittäin. Viikolla lämpiää yleensä pikku sauna, kun taas viikonloppuisin ja vilkkaimpaan kesäaikaan löylytellään isossa saunassa. Iso saunamme on erityinen, sillä siellä löylytellään ns. “lavossa” katon rajassa.

MUUTA
Alueella on vapaasti käytettävissä yksi soutuvene ja kaksi SUP-lautaa.

TALKOOT JA YHTEISÖLLISYYS
Kesäpirttiä pyöritetään talkoovoimin, joten jokaisen pirttiläisen, entisen ja nykyisen, kädenjälki näkyy. Talkoita tehdään keväisin ja syksyisin – haravoidaan, siivotaan, rakennetaan ja tehdään muita ylläpitotöitä. Talkoisiin osallistuminen onkin opistossa opiskelemisen lisäksi eräs tärkeä kriteeri koko kesän vuokralaisia Kesäpirtille valittaessa. Koko kesän vuokralaiset valitaan isäntien tekemän ehdotuksen perusteella kesätoimikunnan kokouksessa toukokuussa. Lyhyempiä varauksia varten mökkihakemuslomake pidetään auki kesäkauden loppuun asti.

RYHMÄT JA YKSITYISTILAUKSET
Kesäpirtille ovat kaikki ryhmät tervetulleita! Jos suunnittelet juhlia, työporukan tapaamista tai illanistujaisia, voit tiedustella pirtin tilojen ja saunojen vuokrausmahdollisuuksista Kesäpirtin isänniltä.

Kesäpirtti

Kesäpirtintie 48

33480 YLÖJÄRVI

puh. 046 656 9094 (kesä aikana)

s-posti: kesapirtti@gmail.com